Elefant.ro

duminică, 7 august 2016

Păpușile copilăriei versus nisipul kinetic

Indiferent de vârstă , oricare dintre noi este un fan al jocului.  Dar cei mai împătimiți rămân cei de vârstă mică. Bineînțeles că e vorbea despre acele jocuri care implică un material de sprijin din categoria jucării.

Nu vreau să tratez etimologia cuvântului ”joc” pentru că tema pusă în dezbatere se referă la jocurile copilăriei și jucăriile din vremea respectivă.

Fiecare dintre noi a avut o serie de jucării în copilărie, unele mai iubite, altele ...mai indiferente. Dacă mă gândesc bine cred că îmi plăcea Ozana, o păpușă de cica 60 cm, produsă de fabrica Arădeanca. A fost o victorie când am primit-o pentru că era la un preț ridicat , așa cum sunt păpușile de la Arădeanca și azi. Dar și calitatea s-a păstrat. Pot să spun că o mai am pe Ozana, chiar dacă au trecut mulți ani.

Am văzut de-a lungul anilor trend-urile în materie de jucării care au intrat pe piața românească. Ce am constatat este că au dispărut în oarecare măsură discrepanțele între preferințele băieților și cele ale fetelor.

Indiferent de sex, copiilor le face plăcere să se joace cu jucării care îi implică activ: jocuri de construcție cu cuburi diferite, puzzleruri și jocuri cu nisip.

Despre nisipul kinetic   http://www.nisip-kinetic.ro am aflat în urmă cu aproape un an .I-am văzut pe copii jucându-se cu el cu o plăcere deosebită. Vreau să vă spun cât de încântați erau adulții. Dincolo de beneficiile pe care le aduce în privința dezvoltării îndemânării și creativității la copii, nisipul kinetic , prin compoziția sa nu se împrăștie prin casă,  nu se murdărește , nu se usucă și nu e toxic pentru copii.


Este o jucărie care merită să fie achiziționată pentru copii. Gândiți-vă ce mult le place vara, la mare să se joace în nisip. Le puteți oferi posibilitatea de a se juca cu nisip și în casă , fără a vă pune problema că în urma jocului va trebui să folosiți aspiratorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu