Elefant.ro

miercuri, 1 august 2012

Azi gatesc o musaca

Daca tot e vara si suntem la sectorul legume din belsug, degeaba bombane unii altceva, am hotarat sa fac o musaca cu dovlecei si cartofi.


Am fiert cartofii pentru ca am observat ca timpul de coacere este mai rapid. Mi se pare mai comod, dar se poate face si cu cartofi cruzi.


Am pus intr-o tigaie o jumatate de kg de carne tocata pe care am prajit-o intr--o lingura de ulei de masline cu sare , piper, putin marar. Am amestecat pana s-a desfcut carnea si s-a prajt putin.




Am luat 2 dovlecei pe care i-am curatat si i-am taiat in felii cam de 1 cm sau te poti gandi cat jumaqtate degetul tau.
Am curatat si cartofii fierti . Si am trecut la aranjarea mancarii.
Orice bucatar spune ca aspetul stimuleaza papilele gustative.
Am asezat in vasul de yena un strat de cartofi feliati, apoi un strat de dovlecei. Bineinteles catofii de sareaza dupa gust. Am pus peste dovlecei sare , putin marar  proaspat si apoi  un strat de carne.


Peste carne am pus un strat de dovlecei pentru ca ei trebuie sa incheie asezarea.  Peste dovlecei am feliat o rosie  si am pus musacaua la cuptor 30 de minute dupa care am verificat-o.


Cand legumele si carnea au fost gata am pus peste musaca un ou batut cu smantana si am pus-o iar in cuptor 10 min. Dupa care arata cam asa:




Poate ca pare putin mai mult de lucru dar merita pentru ca e foarte buna si hranitoare. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu